maanantai 3. maaliskuuta 2014

Oli ja meni

Viikonloppukin nimittäin. Sunnuntaiaamuna olin lievästi sanottuna kiukutuksen vallassa salille lähtiessä (jätetään syy kertomatta), mutta siitähän tulikin lisäpotkua treeniin kun jaksoin ährätä hauiskääntöjäkin 2,5 kiloa isommilla painoilla kuin yleensä, hah. Kiukusta saa siis voimaa mutta sitten treenatessa se kiukku myös laantuu, kätevää. Tein siis taas kätösiä koskapa treenijako nyt vähän muuttuu. Tarkoituksena oli tehdä kevyt treeni mutta sattuneesta adrenaliiniryöpystä johtuen ei treeni ainakaan kevyttä ollut.. Tein taas ekana normaaleja hauiskääntöjä käsipainoilla seisten, sitten vinopenkillä istuen sivuilta sekä pitkästä aikaa tuossa taljassa. Sitten ojentajia ---> ensin dippiä penkin reunalla, kickbackiä käsipainolla (kökötän penkin reunalla toisen jalan ja käden varassa), sitten taljassa tangolla vastaotteella ja narulla. Toi ojentajien treenaus narulla taljassa on mulle ihan parasta kun sen tekee oikein hitaasti, aijai, kyllä tuntuu.

Iltamassa käväistiin vajaan tunnin lenkki, muutama teini oli myös mukana ja osa matkasta tuli hölkkäiltyäkin, pitkästä aikaa. Olipa mukavaa.
Joskus aiemmin kirjoittelin blogissa että meinaan ehkä osallistua tässä keväällä Kympin nainen-tapahtumaan. Päätin kuitenkin nyt hylätä idean, senkin vuoksi ettei nyt intressit riitä, tuskin olisinkaan niin hyvään kuntoon päässytkään, että oisin jaksanut juoksennella 10 km haastavassa maastossa. Vitosen lenkki olis ehkä menny. Meikäläisen intressit tuntuu nyt olevan tiukasti tuolla kuntosalilla, yllätys yllätys. Tosin toivon, että hölkkäinnostus iskee uudestaan nyt kun jalkakäytävätkin ovat sulat.

Saliohjelmasta vielä. Isännän kanssa suunniteltiin, että tekisin jatkossa tissit/takajalat/persus, selkä/masu, etureidet/olkapäät, kädet.
Katsotaan miten lähtee luistamaan, toivottavasti toimiva ratkaisu. Musta oli ainakin hyvä jakaa toistaiseksi tuo koipiosasto kahdelle päivälle niinkuin jo viime viikolla teinkin. Aikomuksena pitää ne 2-3 huilipäivää viikossa niinkuin yleensäkkin. Edelleenkin moitin siitä itseäni, että olen äärimmäisen laiska venyttelijä tai siis ei todellakaan tule venyteltyä tarpeeksi vaikka sekin olisi tosi tärkeää.
Yhdeltä kamulta kysyin salilla liikevinkkejä keskikropalle, hänen vinkistä latasinkin puhelimeen (sekä ipadille) pari treeniohjelmaa. Toinen ohjelma on pelkästään masulle toinen koko kropalle. Masujumpassa on valittavissa 5 min, 8min tai 10 min jumppa, sekä ylämasu tai alamasu, siinä sitten ruudulla täti esimerkkiä näyttää. Toisessa treeniohjelmassa on valittavissa vatsalihas/käsi/pakara/rasvanpoltto/jalka/kokovartalo. Noissa kaikissa valittavissa eri pituiset jumpat. Ohjelmat latasin Appstoresta, löytyvät hakusanalla Treeni.
Teen yleensä salilla (noin kaksi kertaa viikossa) esim. perusmasurutistuksia pallon päällä tai penkin reunalla, koneessa, sekä lankuttelen. Halusinkin jotain uutta jota voi kotona tehdä ja tuo mahatreeniohjelma oli ainakin pikaisesti testattuna ihan jees.  Jospa tänään jumppaisi ihan ajan kanssa masua.Viimeksi kirjoittelin blogi-immeisten tapaamista livenä, Anna on yksi sellainen persoona jonka haluan tavata aiemmin mainitun Teijan lisäksi. Heidän (kin) molempien blogeja on niin mukava seurata ja lukea, niin persoonallisia ja hauskoja kirjoittajia molemmat ovat. Joskus Teijalle postia olen laittanutkin, että missäs blogipäivitykset viipyy kun on ollut niin hiljaista liian pitkään:-) Sellaiset blogikirjoittelijoitten blogitreffit olisi tosi huippujuttu, toivottavasti järjestyy joskus. Anna on myös neuvonut minua myös tämän blogisysteemin käytössä (esimerkiksi sen että kuka tahansa voi nyt tänne kommenttia laittaa) samoin kuin Terhi eli kiitos heille avusta. Terhin käsialaa on myös minun viime syksynä saanut sali- ja ruokaohjelmat, niitten ohjeitten mukaan on suurinpiirtein menty, tosin enää en ole eväitä punninnut ja toki olen saliohjelmaakin muokannut. Mutta ainakin minulle itselleni oli tosi hyödyllistä hankkia ohjeet ammattilaiselta, erityisesti syömisten suhteen. Terhin ansiosta opin myös uusia juttuja ja sain uutta puhtia treenaamiseen. Toki mulla on hyvä neuvonantaja myös kotona kuten olen kertonutkin, isäntä on siis treenannut salilla hyyyyyyvin pitkään ja tietää kaikenlaista ja tekee liikkeet äärimmäisen puhtaasti. Siihen pyrin itsekkin ja olen kuulemma hyvin oppinutkin (sanoi isäntä). .
Tuosta tulikin mieleeni, tuo sana "isäntä", kuullostaako se vanhalta? Olisko puoliso parempi? Avopuoliso? Mitäs isäntä itse sanoo?
Ääääh, kutsutaan jatkossa Kepaksi (sehän on isännän yksi lempinimistä) Kepa on itsekkin ruvennut treenaamaan salilla enemmän nyt viimeisen vuoden aikana, varmaan myös siksi, että minäkin siellä salilla melkein asun. Pitää kehua, että on se vaan aika hyvässä lihassa kyllä, voisin laittaa tähän kuvan, mutta en uskalla jos suuttuu vielä:-)

Mukavaa viikon alkua ja kirjoittelemisiin!

4 kommenttia:

  1. Hei jos tollaset blogitreffit joskus kasaan saatte niin mie oon kyllä kans niin mukana! ;) huippu ois päästä tutustuu muihin samantyylisiin ihmisiin täällä ja mikä sen parempaa kuin samanhenkisten ihmisten kanssa vietetyt hetket! :)

    VastaaPoista
  2. Joo kyllä pitäis jotkut treffit järkätä vaikka isommalla porukalla! :) Meitä treenihulluja kun tuntuu kerääntyneen tännekin suuntaan yksi jos toinenkin ;)

    http://annamuntreenaa.fitfashion.fi/

    VastaaPoista