torstai 31. heinäkuuta 2014

Jonkun loppu on uuden alku


Miksi elämäntapamuutos (siis esim.painonpudotus) on vaikeaa? Jos siis on, ei kai se kaikille sitä olekkaan. Funtsailin tuota ja syitä siihen.
Tiedättekös, että omasta päästähän se on vain kiinni suurinpiirtein. Omat huonot tavat on syvään juurtuneita. Ainakin minulla oli ja tuskin olen ainut. On tottunut tekemään tiettyjä ruokia ja syömään tiettyjä, kenties siis aika epäterveellisiä ruokia. Hyvä ruokahan on ihanaa, varsinkin nyt kesällä esim. jäätelö on niin namia. Mutta jotain kummaa, ne suurimmat huikeat naminami-fiilikset on syömisestä (tai siis lähinnä siitä epäterveellisestä) mulla kadonneet. Niinkuin esimerkiksi jotkut herkut ei ole enää parasta maailmassa vaikka joskus (tosin harvoin) lähteekin vähän mopo käsistä. Mutta perusruokahan on hyvää ja parsakin on hyvää, ihan oikeesti.

Oma pää on kumma kapine. Miten paljon omat ajatukset vaikuttavat omaan mielialaan. Jos ajattelen olevani huono ja epäonnistunut niin varmasti kuljenkin siihen suuntaan ja ryven siinä ajatuksessa. Jos ajattelen, että samapa mättää herkkuja joka päivä mahan täydeltä kun en hoikemmaksi koskaan kuitenkaan muutu niin silloin kai toimiikin juuri niin. Suurin lannistaja yleensä on minä itse. Vai mitä mieltä olette? On monia, jotka innoissaan aloittavat uudenlaisen, terveemmän elämäntavan tai laihduttamisen tai harrastuksen, mutta hetken kuluttua se kaikki jääkin ja ihminen luisuu entisiin tapoihinsa. Miksi? Sitä mietin, koska itsellekkin on joskus niin käynyt. Kai se on vain niin turvallista ja helppoa. Moneen kertaa ajattelin, että nyt en enää huomenna mässytä herkkuja tms. "Huomenna aloitan sitä ja teen tätä".. Niinpä niin..
Mutta niin, pointti on se, että omasta päästä se on kiinni. Jos ei itse pysty tai osaa, voi pyytää apua, ystävältä tai vaikka ammattilaiselta. Tarkoitan nyt siis näitä laihdutus tms.asioita.


Miten ylläpitää motivaatio/innostus?
Minua auttaa, että mietin valmiiksi tai laitan jo ylös kalenteriin viikon treenit. Mulla on ollut tavoitteena harrastaa joka päivä jotain liikuntaa, edes vähän. Jos en käy salilla niin sitten lenkkiä tms.
Tee päätös. ja pysy siinä, voit onnitella sitten itseäsi kun olet niin tehnyt. Motivaatiokuva, jotkut ilmeisesti ripustaavat sellaisen vaikka jääkaapin oveen. Mulla ei ole sellaista, enkä nyt osaa oikein sanoa ketä "fitnesstypyä" minä ihalilisin. Mun tuttavapiiristäkin löytyy monta hyväkroppaista naista. No, Mari Päkkilä bodyfitneksen puolelta on aika upea.

Tee vaikka viikkosuunnitelma, milloin sinulla on aikaa harrastaa. Itse värkkäilen sapuskoita useammaksi päiväksi kerrallaan, helpottaa kummasti arkea. Harrasta yhdessä ystävän tai puolison kanssa. Etsi tietoa asioista ja opi uutta, se motivoi. Mieti itsellesi tavoite, alkuun vaikka jokin pieni juttu.

Tälläisiä mietteitä minulla, entäs sinulla?


Ihkuu viikonloppuu, terkuin Satu


2 kommenttia:

 1. Tosi hyviä ajatuksia sulla :)

  Itse laitan joka su eteisessä olevaan liitutauluun seuraavan viikon treenini. Siitä on niin helppo katsoa mitä mikin päivä tekee ja kun sen tehnyt niin viiva päälle. Yksinkertaista ja toimivaa. :)

  Saisikin puolison mukaansa, meillä se on ihan unelmaa. Onneks osaan liikkua yksin ;)

  Tsemppiä treeneihisi joista onkin aina kiva lukea :)

  VastaaPoista
 2. Kyllähän se itsestä on monesti kiinni tuo tapojen muuttaminen ja asioiden tekeminen. Monesti kun aloittaa jonkun asian niin ympäriltä tuleva palaute voi olla kovinkin erilaista. Joko tsempataan tai että kommentoidaan kuinkakohan kauan toikin kestää. Toki moni on aloittanut jonkun "dietin" ja se loppuu yleensä aika lyhyeen juurikin siksi että se on dietti joka on täynnä kieltoja ja rajallisia sääntöjä.
  Sitten on asia jota pohdin kovasti erään kommentin pohjilta. Ihmisillä on erilaisia taustoja, sairauksia ja vastoinkäymisiä jotka vaikuttava sinne pään sisään. Monella voi olla syömishäiriö oli se sitten ahmiminen tai liiallinen laihduttaminen. Koskaan ei voi tietää kuinka "rikki" joku ihminen on sisältä ja millaista päänsisäistä taistoa joutuu käymään jatkuvasti. Moni asia lähtee sisältä ja oli se vaa'an lukema mitä tahansa pitää olla hyvä olo ja tykätä itsestään.

  VastaaPoista