perjantai 3. lokakuuta 2014

Mikä on kauneinta syksyssä?

Värikkäät vaahteranlehdet ja auringonpaiste <3 Jotenkin olen nyt ollut ihan in love noihin väreihin. Mikäs sinusta on kauneinta syksyssä?


Tiistaina Kepa aloitti crossfit-kurssin ja minä jäin nyyhkimään kun en päässyt osallistumaan (kiitos siis vuorotyön...) Lähdin sitten salille sillä aikaa treenaamaan hanuria ja takakoipia ja siellä reisiä koukistellessani arvasin että tästä ei hyvää seuraa. Menivät niin jumiin, ovat niin kireällä että huh huh. Kahden vuorokauden päästä treenistä kävelin kuin puujaloilla olisi menty VAIKKA venytellytkin olen niitä lihasparkoja. Kävin siis tekemässä maastavetoa smithissä yhdellä jalalla (onkohan toi nyt selitetty että joku ymmärtää mitä tarkoitan...), askelkyykkyä (smithissä) ja yhden jalan prässiä (smithissä). Tuli siis tehokäyttöön smith. Lopuksi sitä reisikoukistusta istuen sitten. Kuvasaastetta ei valitettavasti (onneksi) ole kun yksin olin liikenteessä. Rullaillutkin olen takakoipia jopa, mutta eikun vaan kiristää..


Keskiviikkona mulla oli vapaapäivä, samoin Kepalla niin tottakai aloitettiin päivä salilla, eikun aamupuurolla, mutta sen jälkeen siellä salilla. Ja olkapäätreeniä. Lupasin tehdä mitä Kepa käskee niin hoh hoijakkaa, tuntuihan se. Ensin tehtiin useampi (olisko ollu kuusi) voimasarjaa, pystypunnerrusta laitteessa. Tuli tehtyä muutama sarjaa jopa isommilla kuin koskaan aiemmin.


No, sen jälkeen sitten oli tarkoitus tehdä pystypunnerrusta niskan takaa, kevennetyssä smithissä, mutta se aparaatti olikin varattu joten pelkällä mutkatangolla tein. Kepa ehdotti sitä ja alkuun ajattelin että joopa joo kun eihän se edes paino mitään.. No, huh mikä polte tuli olkapäihin kun tehhtiin about kuusi sarjaa, viisitoista toistoa kerrallaan. Kymmenennen punnerruksen jälkeen alkoi hyytymys. Se pelkkä tyhjä tanko riitti siis..


Sitten tehtiin yhden käden vipareita ja sain ohjeeksi ottaa isomman painon kuin yleensä ja sai vähän heijata elikkä huijata. No niitäkin useampi sarja jonka jälkeen minipainoilla istuen vipareita sivulle vähän "takaviistosta". Useampi pitkä sarja niitäkin. Lopuksi superina takaolkapäitä laitteessa + käsipainoilla etukumarassa istuen, hyvä treeni, kiitti Kepalle.

Torstaina mulla oli iltavuoro ja urheiluton päivä ja sen jälkeen perjantaina aamuvuoro. Arvelin, että olen niin ryytynyt niitten jälkeen, että annan itselleni luvan vain huilailla. Mutta enpäs tarvinnutkaan huilia vaan lähdin heti töitten jälkeen käsitreenille ja sen jälkeen kipittelin vielä tunnin lenkin, metsässä tietenkin.


Kävin salilla tekemässä hyvän treenin. Ensin hauiskääntöjä käsipainoilla ja pari sarjaa jaksoinkin isommilla painoilla mitä aikoihin. Tein vuorotellen hauiksia ja ojentajia. Hauista taljassa yksi käsi kerrallaan, persus taljaan päin, se on vaan mun lemppari habaliike. Kolme eri liikettä tein hauiksille, neljä ojentajille. Lopuksi vielä mahajumppaa, taljassa narun avulla rutistuksia, lankkua ym. Kehuin itseäni siitä etten skipannut mahajumppaa, se kun on joskus laiskuuksissa helppo jättää väliin..

Kehumisesta puheenollen, sain tällä viikolla viestin jossa luki: " Mä niin ihailen sun muutosta, oot mun sankari." Tuli tippa linssiin, sain tuon viestin ystävältäni kotikaupungistani. Sitten rupesin miettimään, että minä..sankari..jne. Kyseinen ihminen tehnyt vielä isomman urakan ja pudottanut monta kymmentä kiloa painoa. Tuli nöyrä ja kiitollinen olo. Hitusen on oman elämänmuutoksen myötä itsetunto noussut mutta edelleen ei aina osaa antaa itselleen ja "saavutuksilleen" arvoa, olipa kyse mistä tahansa. Itse arvostan suuresti niitä ihmisiä, jotka pystyvät muuttamaan elämäntapansa parempaan suuntaan, voisinko siis arvostaa enemmän itseänikin?
Minulta kysyttiin pari päivää sitten (kun yksi tuttu huomasi muutokseni), että miten hänkin saisi painoa pois. Vastasin että ruokavalio kuntoon ja liikuntaa. Eipä siihen poppakonsteja ole..vai onko?


Ohjeita ja pikadiettejähän on lehdet ja netti pullollaan, mutta... Miten saada paremmista elämäntavoista pysyviä, se onkin toinen juttu. Mutta kaikkihan on mahdollista jos tarpeeksi haluaa.

Minulla meneekin tämä viikonloppu töissä, toki salille meinaan kyllä ehtiä ja muutakin. Kovasti odotan ensi viikkoa kun on vain kolme työpäivää. Tarkoitus suunnata naapuricityyn treenaamaan kamun kanssa ja onhan viikonloppuna mukava reissu tulossa nimittäin sunnuntaina matkataan Lahteen Fitnessexpoon, ensi viikkoa odotellessa siis...

2 kommenttia:

  1. Mun mielestä syksyssä on kivaa pimenevät illat ja silloin varsinkin, kun ne on lämpimiä, siis sellaisia ettei tarvii ihan luihin ja ytimiin tuulen puhaltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Kynttilöiden polttaminen on myös aika jees <3

      Poista