torstai 1. tammikuuta 2015

Vuoden ensimmäisenä päivänä


Niin se vaihtui vuosi ja jopa jaksoin minäkin valvoa siihen asti, että se vaihtui. Käytiin iltamassa katsomassa ilotulitusta, muu perhe söi uudenvuoden herkkuja, minä omia normaalisapuskoitani, mutta eipä juurikaan harmittanut. Vähän jänskäsin ja mietin joulunaikaan, että jospa se joulumässyttely "jää päälle" ja itsekuri katoaa totaalisesti tai jotain muuta kamalaa syömisasioitten suhteen. Mutta eipä onneksi niin käynyt. Parina päivänä sen kahden vapaamussutuspäivän jälkeen oli sellainen olo, ettei ruoka maistunut tai ei oikein olisi tehnyt mitään mieli syödä. No, se meni ohi siis parissa päivässä ja nyt on normaali ruokahalu tullut takaisin.

Olen miettinyt, että kohta varmaan toistuu sama kuin viimekin tammikuussa. Salikävijät lisääntyvät ainakin muutamaksi kuukaudeksi. Se on harmillista, siis sikäli jos aloittaa liian innolla ja into lopahtaakin nopeasti kuin kanan lento. Mikäs auttaisi siihen, ettei niin käy?
Ainakin se, että lähde liian vauhdikkaasti liikkeelle. Ei liikaa ja liian nopeasti. Varsinkin jos tarkoituksena on pudottaa painoa, olisi hyvä katsoa ensin ruokavalio kuntoon. Aina voi ja kannattaakin apua pyytää "viisaammalta" joka osaa laatia oikeanlaiset ruokaohjeet. Niukka ravinnonsaanti ja "kituuttaminen" kun ei ole kovinkaan fiksu tapa laihduttaa. Ei siitä sen enempää, ohjeita on maailma pullollaan, tosin kannattaa miettiä mitkä niistä on fiksuja. Nuo nyt oli vain minun ajatuksiani jotka ensimmäisenä mieleen tulivat. Luulen, että itselleni olisi käynyt kaksi vuotta sitten juuri niin, jos olisin liian "lujaa" lähtenyt liikkeelle niin olisi into loppunut nopeasti. Mieluumin pienin askelin, kaikessa rauhassa. Lisäämällä liikuntaa pikkuhiljaa eikä ryntää ensimmäisenä joka päivä esim. jollekkin ryhmäliikuntatunnille.

No mutta, täällä on ravattu salilla entiseen tahtiin. Olen nyt myös tykästynyt noihin intervalleihini joita kipitän pari kertaa viikossa juoksumatolla. Joululahjaksi saamaani sykemittaria olen myös kerennyt jo testata muutamaan kertaan.


Olen (edelleenkin) ihan lovena olkapäätreeneihin, ehkä myös siksi, että olen hiukan havainnut muutostakin olkapäissä, eivät ehken enää ole niin luiset..

Vuoden 2014 viimeinen treeni oli eilen, rintaa ja hauista. Ja intervallikipitys päälle. Hyvillä fiiliksillä kotiin odottamaan vuoden vaihtumista. Tänään sitten oli etureisitreeni vuorossa, entiset liikkeet. Salilla oli vain kaksi muuta meidän lisäksi, ei ruuhkaa siis. Ehkä moni oli kotona huonovointisena uudenvuoden juhlimisen jälkeen, kenties. Siitä tulikin mieleen, että viimeksi joskus syksyllä olen mitään alkoholipitoisia maistellut ja tällä hetkellä onkin (tai on ollut jo pitempään) sellainen fiilis, että eipä voisi vähempää kiinnostaakkaan. Krapula, yök. Ja muutenkin.

Smithkyykkäilyä oli siis tänään ohjelmassa ja hackia.


Prässiä ja reiden ojennuksia. Kiduttavia supersarjoja.


Jalkarääkin jälkeen tein vatsalle jumppaa. Ensin rullailin "vatsapyörällä". Sekin alkaa sujua kerta kerralta paremmin, kai sitä vahvistuu kun jaksaa olla tarpeeksi sinnikäs. Lisäksi rutistuksia taljassa. Huomenna onkin aamutreeni, ennen iltavuoroon menoa. Viikonlopputyöt edessä.

Mukavaa loppuviikkoa!

Ai niin, piti kysyä oletteko tehneet uudenvuodenlupauksia tai tavoitteita? Jos niin minkälaisia?

-Satu-


2 kommenttia:

  1. Mulla on pari uudenvuodenlupausta: lupaan olla koko tämän vuoden ilman karkkia ja muita herkkuja (ehkä palan kakkua voin maistaa lasten synttäreillä) ja pyrin pudottamaan rasvaprosenttini 30 prosentista -> 20 prosenttiin. :)

    VastaaPoista