perjantai 11. joulukuuta 2015

PhFormula, osa 2


Ensimmäisen PhFormula- käsittelyn jälkeen: Hoidon jälkeisellä viikolla tuntui, että ihoa alkoi kuivattelemaan enemmän, kosteuttavaa voidetta siis lisää. Voi tietysti olla, että sääkin teki iholle lisää kuivumisen tunnetta. Jokatapauksessa, iho vaati muutaman päivän ajan extrakosteutta. Jotenkin omaan silmään näytti myös siltä, että ne keljut mustapäätkin olisivat pompanneet enemmän koholle. Ja niin se oikeasti olikin, parin päivän ajan ne olivat enemmän näkyvissä. Sen jälkeen näytti, että olisivat painuneet enemmän piiloon. Jänniä ilmiöitä. Maiju kyllä kertoikin, että on hyvin mahdollista, että hoidon jälkeen iho voi alkaa työntää epäpuhtauksia ulos.

Tokihan haluan teille kertoa kosmetologista joka ihoni kimpussa häärii. Täytyihän minun sitä varten esittää muutama erityisesti itseäni kiinnostava kysymys. Maijullahan tulee ensi vuonna 14 vuotta täyteen kosmetologin työssä, joten voin olla aivan varma, että ammattitaitoinen ja myös asianmukaisen koulutuksen käynyt ihminen kaikenlaisia aineita kasvoilleni laittelee.
PhFormula-hoitoon Maiju oli törmännyt elokuussa, oli nähnyt kuvia hoitojen tuloksista. Innostunut samantien ja lähtenyt hakemaan itselleen lisäkoulutusta. Kasvohoitojahan on useita erilaisia ja myös happohoitoja, mutta PhFormulassa konsepti aivan erilainen kuin muissa happokäsittelyissä. Maiju kertoi perinteisien happohoitojen kuorivan ihoa aikatavalla, mutta tässä hoidossa vaikutus menee pintaa syvemmälle, siksi hoito onkin tehokasta. Hoidossa käytettävät aineet imeytyvät ihoon, vaikuttavat solutasolla ja uusivat tehokkaasti ihoa. Kuten itsellänikin, parin päivän kuluttua hoidosta alkaa iho "elää", rupeaa esimerkiksi hilseilemään. Itselläni ei iho ole ainakaan vielä hilseillyt, mutta aiemmin kertomaa kuivumisen tunnetta on ollut. Maiju myös kertoi, että PhFormula tehoaa erittäin hyvin ruusufinniin, pahaan acneen, couperosaan, juonteisiin ja maksaläiskiin. Hoitoa on ollut Suomessa saatavilla vuoden ajan.Maanantaiaamuna pääsin toiseen PhFormula-käsittelyyn. Maiju kertoikin heti, että nyt tehdäänkin jotain erilaista viime kertaan verrattuna. Odottavin mielin kellahdin taas peitteen alle, turvallisin mielin, tiesinhän olevani osaavissa käsissä. Ensimmäisenä tietenkin puhdistettiin kasvot e.x.f.o cleansella. Puhdistuksen jälkeen oli herkkyystesti vuorossa. Maiju kertoi, että se tehdään jokaisella hoitokerralla. Tällä kertaa tuntemukset herkkyystestiaineen ollessa iholla olivat lievemmät kuin ensimmäisellä kerralla. Herkkyystestin avulla siis nähdään kuinka kestävä iho on, jotta voidaan valita sopiva hoito. Herkkystestiaine pyyhittiin pois iholta ja alettiin tekemään pintoja.
Se mikä oli erilaista ensimmäiseen kertaan verrattuna oli se, että iholle laitettiin nyt A.G.E- pinnoitus (juonteet, ikääntyvä iho, myös couperosaiholle) Itsellänikin on juonteiden alkuja kasvoilla ja minun puolestani joutaisivat vaikka pois. M.E.L.A ja V.I.T.A.C levitetään iholle siveltimellä. Tämä A.G.E onkin liuos, joka levitetään iholle isolla pumpulipuikolla.


Sitten kuullostellaan tuntemuksia. Heti kerroinkin Maijulle, että vaikutus/tunne oli voimakkaampi kuin ensimmäisellä hoitokerralla, jolloin käytettiin eri tuotteita. Erityisesti otsan alueella tuntui erilainen tunne tällä kertaa, hiukan "poltteleva" tuntemus (asteikolla 1-10 kuvailin voimakkuuden iholla olevan 4-luokkaa). Aine oli kasvoilla tietyn aikaa ja tuo em.tuntemus haaleni. Sitten tehtiin toinen pinta eli A.G.E-liuosta levitettiin kasvoille toistamiseen. Tällä kertaa tuntemukset olivat lievemmät ja taas Maiju totesi minulla olevan todella vahva iho.


Taas sai liuos olla iholla maksimiajan, jonka jälkeen levitettiin vielä yksi pinta.


Sitten olikin kolme pintaa tehty ja oli A.G.E- peel off mask:n vuoro. Naamion tehtävänä oli hoidon jälkeen rauhoittaa ja kosteutta ihoa. Ja niin ihanan viilentävältä se iholla tuntuikin.


Koko kasvot silmiä lukuunottamatta saivat siis soman sinisen värin, hetkeni smurffina siis..


Naamio oli kasvoilla 15min ajan ja rupesi pikkuhiljaa kovettumaan ja tuntui paksulta kasvoilla. Mietin siinä köllötellessä, että mitenköhän kasvot puhdistetaan kaikesta siitä naamiosta. Se olikin helppo homma kun leuan alta alkaen naamio vain rullattiin pois kasvoilta. Naamion jälkeen iholle levitettiin tietenkin vielä kosteuttava P.O.S.T recovery- voide, sekä aurinkovoide (spf 30) Maiju kyseli viimeisiä tuntemuksia ja kerroin ihon olevan ihanan pehmeän tuntuinen.


Toki jälkeen-kuva oli otettava. Kuten näkyy, pientä punoitusta on iholla. Sekin vähä oli kadonnut melkein kokonaan kotiin päästyäni. Kotihoito-ohjeiksi sain, että käytän samoja tuotteita kuin ensimmäisen hoitokerran jälkeen. Uskollisesti olen aamuin illoin tuotteita käyttänyt, helppo juttu siis. Näin siis jatketaan ja Maijun kanssa treffataan vielä kerran ennen joulua. Pysykää kuulolla siis!

2 kommenttia:

 1. Oli kyllä aivan mieletön kokemus ja täältä lähti kaikki hormonaliset näpyt ja couperosa on pysynyt maltillisena. Ehdottomasti tehokkain veitsetön käsittely, jossa ei ikäviä jälkiseuraamuksia. Kaikki pelotkin happohoitojen suhteen hälvenivät.

  Mukavaa joulun aikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiia, kiva kuulla PhFormula-kokemuksestasi, ilmeisen tehokas hoito on kyllä! Mukavaa joulua sinnekin :-)

   Poista