tiistai 31. joulukuuta 2013

Tämän vuoden viimeinen blogihöpinä

Hmmm. tänään oli paljon ajatuksia päässä mistä ajattelin kirjoittaa, nyt kun koneen nappasin käteen niin pää lyö ihan tyhjää :-) No, yritetään..
Raapustin ystävälleni jonkinmoisen kaksijakoisen saliohjelman, osin isännän avustuksella kylläkin. Kuvia etsin suoritustekniikoista ohjelmaan liitteeksi  kun ei paikan päälle pääse yhdessä treenaamaan, on tuo välimatka liian pitkä. Toivottavasti ohjeista on edes jotain hyötyä.
Tuo em. projekti saikin minut paljon miettimään omaa alkuani, yritin sen huomioida ohjelmaa tehtäessä ja sitä mitä ohjeita nyt antaisin itselleni jos aloittaisin alusta. Esimerkiksi kärsivällisyys, yhdessä viikossa ei saa upeita lihaksia tai jaksa välttämättä juosta kymmentä kilometriä jos ei ole aiemmin juoksuaskeltakaan ottanut. Kehittyminen siis vaatii aikaa. Niin se on, joskus itsenikin vaikea hyväksyä varsinkin kun on tälläinen "kaikki mulle heti"-tyyppi.
"Kuuriajattelun" voi heittää hiiteen, jos haluaa pysyviä tuloksia saa varautua elämäntapamuutoksiin. Ja saa varautua siihen että töitä joutuu tekemään, mitään ei saa "ilmaiseksi". Armollisuus itselle, sen hyväksyminen ettei treenit aina mene niin hyvin eikä aina jaksa yhtä hyvin eikä aina ole välttämättä yhtä reipas (tuota opettelen edelleen). Ymmärrys, siihen että asioiden oppiminen ja sisäistäminen vie aikaa, ymmärrys että älyää mitä tekee ja miksi tehdään tietyllä tavalla. Meni aikaa esim. ennen kuin oppi tuntemaan mitä lihasta treenaa.
Alku oli ihmeellistä uudessa "maailmassa" salimaailmassa, jos ei siis olisi ollut opettajaa salilla niin olisi tullut tehtyä aivan päin honkia kaikki siellä. Mutta jos ei tuollaista opea kotoa löytyisi niin tuskin koskaan olisin salille lähtenytkään. Eli suosittelen kaikille saliharrastuksen aloittavalle ottamaan ihmisen mukaan joka osaa neuvoa:-)

Kelasin paljon viime päivinä tätä vuotta joka on ollut niin erilainen ja ihmeellinen. Olen oppinut paljon, olen saanut uusia ystäviä, iloa, saanut paljon irti itsestäni, elämä on nyt paljon "rikkaampaa". Paljosta saa olla kiitollinen. Toivottavasti tuleva vuosi on vähintään yhtä hyvä, siihen täytyy ainakin pyrkiä.




Kävin tänään yhden ystävän kanssa kahvilla kaupungilla, ihminen joka sellaisella positiivisuudellaan ja mukavalla persoonallaan saa herätettyä minussakin uutta intoa. Seuraava operaatio on saliohjelman tuunaus.
Ystävän vinkistä kävin myös hankkimassa tälläistä, toivon sen olevan hyväksi minunkin ajoittain jumittavalle masulle :-) Testing testing..


Uusi vuosi ja uudet kujeet siis alkaa. Työnkin osalta, sillä aloitan taas kokopäivätyön joka tuo omat haasteensa jaksamisen ja ajankäytön suhteen, ainut vaihtoehto on siis käydä salilla aamulla ennen töihin menoa (sekä viikonloppuisin) koska töitten jälkeen iltamassa ei varmasti enää energia jumppailuun riitä. Näillä mennään ainakin hetken aikaa. 
Ihanaa ja onnellista uutta vuotta kaikille, minä lähden illalla ipanalauman kanssa katsomaan rakettien paukuttelua :-)


 p.s rahatukkoja en toivo mutta noita muita kuvassa esiintyviä juttuja kyllä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti