tiistai 24. marraskuuta 2015

PhFormula

Olen siinä mielessä onnekas, että pahempia iho-ongelmia minulla ei ole koskaan ollut. Ei edes teini-ikäisenä. Toki aina jonkinlaista epäpuhtautta kasvoista löytyy, etenkin omaan silmään ärsyttävintä on nenän alueella olevat mustapäät. Ihoni on sekaiho, rasvoittumista on yleensä vain otsan ja leuan alueella.
Olen käynyt elämäni aikana vain muutamia kertoja kasvohoidossa, vaikka olenkin monesti päättänyt, että otan sen tavaksi, ainakin keväisin ja syksyisin. Mutta niin se vain on siirtynyt...se uuden tavan aloittaminen. No, mutta entäs nyt kun ikää vain tulee lisää, väistämätöntähän se on. Kasvoilla(kin) se näkyy, niitä iän tuomia juonteita esimerkiksi. Toki elämäntavat vaikuttavat paljon siihen kuinka ihosi voi.

Olen ollut muutenkin "pihi" kasvojen hoidon ja vaikkapa meikkien suhteen. Puhdistusemulsiota ja kasvovettä olen käyttänyt aamuin illoin, en ihan halvinta merkkiä, mutta edullista kuitenkin. Lisäksi kasvoihin voidetta sipaissut puhdistuksen jälkeen. Joskus ehkä vuosi sitten repäisin ja hankin sitten oikein kalliimman meikkipuuterin jota kaupan kosmetiikkamyyjä suositteli (etsi sopivan sävynkin kaiketi). Petyin kuitenkin kyseiseen tuotteeseen kovasti ja palasin tuttuun vanhaan käyttämääni puuteriin. Samoin kävi yhden kalliimman luomivärin kanssa, silmille laittaessa se rapisi pitkin poskia, raivostuttavaa (alla oli silmämeikin pohjustusvoidetta) Sen jälkeen olen ollut vielä varovaisempi hankkimaan mitään arvokkaampaa kasvojenhoitotuotetta, meikkiä tms.

Nyt minulle tarjoutui mahdollisuus Kauneushoitola Maikossa päästä PhFormula- hoitoon jonka kerrotaan olevan uuden sukupolven kuorinta kasvoille, ihon pinnoitushoito, jossa hoito perustuu happopinnoitukseen. PhFormula on farmakosmeettinen ihonhoitosarja. Alkuun säikähdin sanaa "happo", apua, iho irtoaa ja mitäs sitten. Ei kiitos. Sain sitten lisätietoa, ettei se nyt ihan niin mene. Saatuani lisätietoa innostuin kovasti, jospa ihostani tulisi heleämpi/kirkkaampi, jospa hoito purisi myös juonteiden alkuihin. Hoidon tarkoitus on jälleenrakentaa ihoa (eli pinnoittaa). Kaksi viikkoa ennen ensimmäistä hoitoa kävin tapaamassa tulevaa kasvojeni tuunaajaa ensimmäistä kertaa ja innostuin tulevasti projektista vielä enemmän kun oli mukava ihminen vastassa. Samalla reissulla sain seerumin, jota kosmetologini, Maiju ohjeisti levittämään kasvoille puhdistuksen jälkeen. Kahtena ensimmäisenä päivänä laitoin sitä vain aamuisin ja kun ei kasvojen iho oli ok sain ohjeeksi jatkaa seerumin käyttöä aamuin illoin. Sen tehtävä oli valmistaa ihoa tulevaa käsittelyä varten.


Viime viikolla sitten varsinainen hoito alkoi. Maiju kertoi, että kyseessä ei ole perinteinen kasvohoito ja uteliaalla fiiliksellä astelin kauneushoitolan ovesta sisään. Ensin puhdistettiin kasvot huolelisesti e.x.f.o cleanse:lla. Seuraavaksi puhdistettiin kasvot vielä kaikesta rasvasta isoprophyl alkoholilla. Seuraavana oli vuorossa ihon herkkyystesti jotta voidaan valita sopivat tuotteet kasvoille. Minun täytyi kertoa tuntemusten voimakkuus asteikolla 1-10. Ihoa lähinnä vain nipisteli ja tuntui jonkinlaista kiristystä, arvion voimakkuuden olevan asteikolla nro.2. Voimakkainta oli otsan alueella ja poskissa. Mutta tunne kasvoilla haalistui melko nopeasti. Sain kuulla omistavani kestävän ihon. Maiju kertoi tarkkaan koko hoidon ajan mitä kasvoille laitettiin ja miksi. Itsehän kun makoilin laput silmillä.


Pinnoitushoitoja on viisi erilaista

- A.C.N.E
- rasvaiselle, tulehtuneelle, acne-iholle

- A.G.E
- juonteet
- ikääntyvä iho
- myös couperosaiholle

- M.E.L.A
- epätasainen ihon väri
- pigmenttimuutokset
- suurentuneet huokoset

-C.R- pinnoitus
-punoittavan, couperosa-ihon hoito
- ruusufinni (acne rosacea)
- herkkä iho

-V.I.T.A.C
- eloton, harmaa iho
- kirkastava
- c-vitamiinipommi

Tuolla ensimmäisellä kerralla kasvoille laitettiin sekä M.E.L.A että V.I.T.A.C. Maiju kyseli miten ihoni kestää aurinkoa, palaako iho vai ruskettuuko. Helposti en nahkaani saa kesällä poltettua, mutta joistakin kohdista se ruskettuu helpommin. Hoidon jälkeen iho suojattiin P.O.S.T recovery-voiteella ja aurinkovoiteella (spf 30). Pääsin sitten katsomaan peilikuvaani.


Iholla oli jonkin verran punoitusta, lähinnä otsan ja poskien alueella, mutta jo kotiin päästyäni se oli jo melkein kadonnut. Sain kotiin mukaan kotihoitotuotteet ja ohjeet siitä kuinka niitä käytän. Parina ensimmäisenä päivänä iholla tuntui aavistus kiristystä ja kutittavaa tunnetta. Kuulin sen olevan normaali ilmiö, kun iho uusiutuu.


Kotikäytössä minulla on siis E.X.F.O clease jolla puhdistan kasvot aamuin illoin, sen jälkeen levitän M.E.L.A- seerumin kasvoille ja päälle P.O.S.T recovery- voiteen, lisäksi sain myös erillisen voiteen (P.O.S.T resurfacing) jota laitan kasvoille jos iho kovasti rupeaa hilseilemään, ainakaan vielä tähän päivään mennessä sellaista ei ole tapahtunut. Näillä tuotteilla jatkan seuraavaan hoitoon asti joka on seuraavan kerran noin kahden viikon päästä. Viimeistään sitten lisää :)

pHformulasta löytyy tietoa vaikka täältä,

kurkkaa myös Kauneushoitola Maikon sivut --> https://www.facebook.com/KauneushoitolaMaiko/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti