sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Blogivieraana Tiina Jaakkola

Blogivieraanani ihana ystäväni, työkaverini Tiina <3 Kerro itsestäsi?

Moikka moi! Kiitos Satu kutsusta kirjoitella tänne blogiisi.

Täällä rustailee Tiina, 25-vuotias personal trainer ja meikkitaiteilija-stylisti-maskeeraaja Kouvolasta. Asutamme mieheni ja koiran kanssa persoonallista rivitaloasuntoa. Työskentelen siis päätoimisesti personal trainerina oman yritykseni (www.tiinajaakkola.fi) kautta Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen alueella, mutta olen pyrkinyt keskittämään toimintaani Kouvolaan ja tarkemmin Kouvolan EasyFitille. Maskeeraajan hommia teen freelancerina laajalla alueella ja sen työn kautta on päässyt näkemään ja kokemaan monia hienoja ja erikoisiakin paikkoja sekä tutustumaan upeisiin ihmisiin!
Satuun tutustuin syksyllä aloittaessani toimintaani EasyFitillä ja nopeasti tuntuikin kuin olisimme tunteneet aina.


Harrastat liikuntaa monipuolisesti, mitä kaikkea teet, oletko aina ollut liikunnallinen?

Liikuntaa olen harrastanut monissa eri muodoissa ja niin kauan kuin muistan. Jo nuorena päälajikseni nousi kuitenkin ratsastus, joka on ollut hyvin tiiviisti iso osa elämääni. Viime keväänä myin hevoseni pois ajanpuutteen vuoksi ja sen jälkeen harrastaminen lajin parissa onkin ollut vähemmällä.


Vuosien varrella on tullut koluttua läpi monia eri lajeja aina suunnistuksesta kilpatanssiin, mutta tämän hetken päälajikseni on noussut tankotanssi. Sen ohella teen kehonpainoharjoittelua sekä saliharjoittelua, kestävyysharjoitteita, paljon liikkuvuusharjoitteita sekä venyttelyä.


Miten innostuit tankotanssista?


Olin miettinyt jo useamman vuoden haluavani kokeilla lajia, mutta pyhitin suurimman osan vapaa-ajastani hevosille, joten ajatukseksi se sitten jäi. Viime syksynä pohdiskelin haluavani jotain salitreenin ohelle ja houkuttelinkin ystäväni kokeilemaan tankotanssia kanssani.. Siitä se sitten lähti, olin aivan myyty ensimmäisestä tunnista lähtien. Tankotanssissa kiehtoo lajin vaativuus, se miten saat yhdistettyä voiman ja haastavat tekniikat sulaviin liikkeisiin. Tankotanssi näyttää parhaimmillaan erittäin kevyeltä ja helpolta ja sitä lähdin itsekin tavoittelemaan. Lajissa hienoa on myös se, että voit edetä kaikessa rauhassa omaan tahtiin liikkeissä eteenpäin sitä mukaan kun itsestä hyvältä tuntuu. Tankotanssia voi siis lähteä kokeilemaan lähes minkä ikäinen ja kuntoinen tahansa! Ja se on vielä ihan älyttömän hauskaakin, mikäs sen parempaa!

Mitä vinkkejä antaisit sellaiselle, joka suunnittelee liikuntaharrastuksen aloittamista tai vaikkapa elämäntaparemonttia?

Yksi tärkeimmistä asioista elämäntaparemonttia tehdessä tai uutta harrastusta aloittaessa on etsiä itseä kiinnostava ja motivoiva laji. Kaikkien ei tarvitse huhkia salilla tai höylätä lenkkipolkuja, vaikken todellakaan sano, että niissä mitään huonoa olisi. Tärkeää on vain löytää se itselle sopiva juttu, joka houkuttelee lähtemään liikkeelle myös niinä huonompina päivinä ja joka antaa piristysruisketta sinne arkeen.

Toinen tärkeä asia, minkä nostan tähän esille, on armollisuus itseään kohtaan. Kaikilla on välillä huonoja päiviä, sattuu repsahduksia ja elämä koettelee. Se mikä siinä kohtaa merkitsee, on se miten jatkat siitä eteenpäin. Älä jää rypemään vastoinkäymiseen vaan nouse ylös, totea mikä meni pieleen ja miksi, mieti miten sen voisi mahdollisesti välttää tulevaisuudessa ja lähde reippaasti kohti uusia haasteita. Kaikkia meitä koetellaan välillä, toisia enemmän, toisia vähemmän, mutta älkää lannistuko siitä. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus ylittää itsensä. Käsittele vastoinkäyminen, ota opiksi ja nosta pää pystyyn!

Mikä on parasta pt:n työssä, mikä haastavinta?

Ehdottomasti parasta on nähdä asiakkaiden onnistumisia! Oli ne sitten pieniä tai suuria, joku oppii liikkeen tekniikan, joka on ollut hänelle haastava tai saavuttaa tavoitteen joka on asetettu. Nähdä se ilo ja kipinä asiakkaiden silmissä, päästä konkreettisesti auttamaan ihmisiä.

Haastavinta on esimerkiksi se, ettei ikinä voi olla täysin varma, miten kenenkin kroppa / elimistö reagoi tiettyihin ärsykkeisiin. Se on toisaalta myös yksi työn parhaista puolista, koska kaikki asiakkaat ovat erilaisia, yksilöitä, joten työhön ei pääse kyllästymään.


Miten rentoudut?

Rentoudun venyttelemällä, kävelylenkeillä luonnossa koiran kanssa, miehen ja ystävien seurassa, hevosen selässä, näin pimeään aikaan kynttilöiden valossa viltin alla tee kuppi kädessä…Tärkeintä elämässä?


Tärkeintä elämässä on läheisten sekä oman itsensä terveys ja onnellisuus. Itse olen siitä onnellisessa asemassa, että saan ja pystyn tekemään työkseni sitä mikä on lähimpänä sydäntä sekä ympärilläni on mahtava joukko ystäviä. Vierelläni on hieno mies, joka jaksaa aina kannustaa sekä tarpeen tullen kyseenalaistaa ideoitani ja unelmiani. Ja mulla on ihania asiakkaita!


Mitä terveisiä lähettäisit lukijoille?


Lähtekää ulos ihmettelemään ympäristöä, tutkiskelkaa ja havainnoikaa. Ilostuttakaa päivittäin läheisiänne pienillä asioilla. Meillä on pitkä pimeä ajanjakso täällä Suomessa, joten pitäkää huolta omasta sekä läheisten jaksamisesta. Syökää, levätkää, liikkukaa ja rakastakaa!

Ps. Muutamia asiakkaita mahtuu vielä valmennettaviksi! Voit ottaa yhteyttä suoraan tiina@tiinajaakkola.fi tai tiina.jaakkola@easyfit.fi.

Tiina Jaakkola
Personal trainer, hyvinvointivalmentaja, meikkitaiteilija-stylisti

tiina@tiinajaakkola.fi
p. 044 061 3759

www.tiinajaakkola.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti