maanantai 29. helmikuuta 2016

Toiminnallista treeniä ja asiaa Shock absorber RUN HRM- liiveistä


Siinä mää oon kuulkaa. Ensimmäisiä treenikokeiluja. Jos tuona päivänä olisi minulta kysytty tulenko jäämään koukkuun salitreenaamiseen, tulenko kirjoittamaan julkisesti asioitani tai ajatuksiani, vaihdanko ammattia pari vuotta myöhemmin, olisi vastaus ollut "En todellakaan." Jos tuona päivänä kolme vuotta sitten olisi minut laitettu tekemään treeni jonka sunnuntaina tein.. Niin no, eihän se olisi onnistunut. En olisi jaksanut esimerkiksi ainuttakaan punnerrusta. Tuntuu niin kaukaiselta katsoa tuota kuvaa, omituiselta.

Mutta se noista vanhojen muistelusta ja itse asiaan.


Kuvassa olevat liivit ovat Shock absorberin ja mallia RUN HRM (Heart Rate Monitor). Mutta ei ihan mitkä tahansa juoksuliivit vaan noissahan on sykevyö itsessään. Liiveissä on korkein tukitaso, joten ovat loistavat monenlaiseen treeniin juoksun lisäksi. Eli liivien rinnanympärysnauhassa on integroidut sykeanturit. Kätevää! Liivit ovat yhteensopivat Polarin ja Garminin sykemittareiden kanssa. Olen itse omistanut 2 sykemittaria, molemmat Polarin. Aina on ollut sama ongelma, vaikka mitä tekisin sykevyölle ja vaikka miten hyvin sen asettelisin tulee usein hetkiä. jolloin mittari näyttää sykkeeksi 0. Miten raivostuttavaa. Onneksi tälläiset liivit on keksitty.

Sunnuntaiaamun kunniaksi päätin haastaa hiukan itseäni, poistumalla tutusta ja turvallisesta. Niin ja testata taas noita urheiluliivejä. Paikkotreenin vuoro olisi ollut, päätin korvata sen toiminnallisella treenillä, jonka suunnittelin omassa päässäni. Halusin kokeilla miten jaksan vai jaksanko mitenkään.
Asiantuntijahan en ole, varsinkaan tässä asiassa, mutta kerron teille mitä aiheesta tiedän. Toiminnallisessa treenissä pääsee useat lihakset töihin, treeni kuormittaa koko kroppaa. Harjoittelu kehittää lihaskunnon lisäksi esimerkiksi tasapainoa, liikkuvuutta, kestävyyttä. Saat tehokkaan, napakan treenin ilman isojen painojen kanssa kikkailemista tms., eikä tarvitse tuntikausia huhkia. Joudut myös keskittymään kehonhallintaan.

Kotona mietiskelin, että mitenkäs mä toimin kun kellon kanssa pitäisi pelata. Päädyin sitten lataamaan puhelimeen "Swing timer"- sovelluksen. Hyvin simppeli sovellus, johon näpytin ajat


Yksi liike/ 45 sek duunia, liikkeiden välissä 15 sek tauko. Kolme kierrosta, kierrosten välissä minuutin tauko. Sovellus antoi äänimerkkejä, joten helppo homma oli sen suhteen.
Treeniin valitsin seitsemän eri liikettä. Suuresti paljon pahoittelen kuvien huonoa laatua :-/


Yhtenä liikkeenä oli lankku narujen varassa, keskivartalo paketissa. Joutui kyllä keskittymään kehonhallintaan.


Reisien koukistusta, hyvin tuntui takareisissä(kin)


Maastavetoa kera kuulan, yhdellä jalalla. Tuohonkin sain keskittyä huolella, sillä tasapainoni ei ole huippuluokkaa.Ring row.


Säkin "heilautusta" puolelta toiselle, painoa oli 10 kg. Keskivartalo tiukkana, hallittu liike.

Lisäksi yhtenä liikkeenä oli ihan peruspunnerrukset ("naisten tyylillä"), sekä askellukset boxille. Ja kyllä, ihan askeltamalla tein nuo nousut boxille, koska edelleenkään en helpolla lähde siihen hyppimään.


Huippuhyvä fiilis oli kun kolme kierrosta oli huhkittu. Sykemittari näytti lukemiksi 21 minuuttia ja 219 kcal. Ja niin se vaan pelitti koko harjoituksen ajan, joten hurraahuuto noille SA:n urheiluliiveille. Mikä vapaus kun ei tarvitse hermoilla sykevyön kanssa. Huippujuttu kerrassaan.

Sanomattakin selvää, että hyvä mieli oli treenin jälkeen. Hetken kerkesin huokaista ennen kuin alkoi yksi sovittu ohjausharjoittelu. Hyvinhän se sekin meni ja asiakas oli tyytyväinen. Rupesin sitten pohtimaan lisää tuota aihetta toiminnallinen harjoittelu, mitkä ja millaiset liikkeet ovat toiminnallista harjoittelua. Kuten sanoin, olenkin ihan aloittelija tällä saralla, mutta aion ehdottomasti opiskella ja testata lisää. Heti rupesinkin mietiskelemään seuraava mahdollista treenikokeilua..

Mukavaa uutta viikkoa ja nauttikaa auringonpaisteesta <3 P.s Tälläinen fb-sivu on olemassa työhöni liittyen, aion panostaa tulevaisuudessa siihen enemmän. Vinkkejä otetaan vastaan :)
1 kommentti:

  1. Näyttääkin tuo treeni niin kivalta että taidanpa jossain vaiheessa kokeilla! :)

    VastaaPoista