tiistai 26. tammikuuta 2016

Elämää ja endorfiineja


Olen saanut ystävältä viestiä, että minun pitäisi olla ylpeä itsestäni. Muutama päivä sitten totesin, että hitto vieköön, niin aion ollakkin. Tai ainakin yritän opetella. Tiedättehän, ei sellainen "muista viis veepää- ylpeä" vaan silleen hyvällä tavalla. Laitoin viime viikolla someen kuvakollaasin, jossa oli nämä neljä kuvaa.


Kehuja tuli ja edelleenkin olen vähän hämmentynyt. Toisaalta ristiriitaista, toisaalta näkee ison muutoksen, toisaalta ei mitään. Se onkin jännää. Ehkä toivoisin kuvilla olevan sanoma: Jos minä pystyin muuttamaan elämääni niin pystyt sinäkin. Ystävälleni totesin, että harmi kun ei psyykkisestä muutoksesta saa kuvakollaasia tehtyä. Hän totesi, että kyllähän siitä jotenkin voisi saadakkin, miltä maailma näyttänyt silmissä ennen. Ehkä teenkin sellaisen joskus. Kenties "ennen"-kuvassa on paljon harmaata, pimeää. "Nyt"-kuvassa taas värejä, luontoa, hymyä.


Elämäntapamuutos on synnyttänyt uusia intressejä, niinkuin sen, että työ on muuttunut. Toivon, että tulevaisuudessa saisin tehdä enemmänkin työtä painonpudotukseen/elämäntapamuutosta tekevien ihmisten kanssa. Lisäksi psyykkinen valmennus kiinnostaa kovasti. Paljon on pyörinyt asioita mielessä viime aikoina.
"Näytät 10 vuotta nuoremmalta nykyään. Ihan eri loiste silmissä. " "muutos on todellakin saanut sut säteilemään ja nuorentumaan vuosilla!" Nuo lauseet nappasin blogin kommenttiboksista. Tuotakin olen miettinyt. Ehkä se elämänhalu, hymy ja sitä kautta se loiste silmissä nuorentaa olemusta. Onhan se niin. Vanhemmissa kuvissa olen pullemman olemuksen lisäksi jotenkin elottoman ja väsyneen näköinen.

Viime tekstin otsikko oli "Liike on lääkettä" ja sitä se kyllä on. Tai tällä hetkellä se on hyvää mieltä, niitä endorfiineja, "mielihyvähormoonia" se liikkuminen tuottaa elimistöön. Etenkin tässä viime viikon aikana sitä sai kourakaupalla erityisesti tuolla ulkona liikkuessa


Niin vain oli viime viikolla yhtenä päivänä pakkasta reippaasti yli kaksikymmentä, niin ja paistoi aurinko. Niin vain taapertelin pakkasessa lenkillä ja hymyilin varmaankin aika idioottimaisen näköisesti, väliäkös sillä (eikä ollut eka kerta). Oli niin hyvä mieli. Juuri nyt en tuota säätä hurraa, harmittaa. Mutta tämä nykyajan meno on näköjään niin ihmeellistä, koskaan ei tiedä millainen sää on seuraavana päivänä.. Yllätys yllätys..

Kyllähän niitä endorfiineja virtaa treeninkin ansiosta ja viime aikoina treenit onkin olleet oikein huippuhyviä. Uusien ohjelmieni kanssa olen puuhastellut. Treenit on nyt eri tyyppisiä kuin aiemmassa ohjelmassa ja yllätyin itsekkin viimeksi jalkoja treenatessani kun sai kuormaa lisätä ihan kivasti erityisesti reisiojennuksissa. Hitusen pukkasi "voittajafiilistä".


Hyvin löytyy tatsi kinkkuun kuminauhan kanssa. Oikeastihan se on aika tuskaista puuhaa, mutta ei kipuu ei hyötyy. Vai miten se meni? Tällä viikolla tuleekin treenejä vain kolme ja niihin onkin taas omat ohjeensa. Tänään aamulla kävin jumppailemassa olkapäät ja hitusen ojentaja/hauisosastoa, treeni sisälsi erilaisia liikepareja. Vaihtelua siis taas.
Tällä viikolla en kerkiäisikään salille kuin kolme kertaa, seuraavan kerran sunnuntaina. Tosin olen aivastellut aika ahkeraan ja on hitusen sellainen olo, että niinköhän flunssa iskee. Yritän häätää sitä vitamiineilla ja inkiväärillä ainakin. Tälle viikolle ei flunssa sopisi mitenkään suunnitelmiin, kaikenlaista kivaa ja jännää tulevina päivinä edessä.

Mukavaa viikon jatkoa, näillä keleillä voi myös lisäksi muistuttaa, että ajelkaa varovasti !

-Satu-


4 kommenttia:

 1. Näillä keleillä on onnekas kun omistaa oman crossarin. Sillä poljin tän päivän aerobisen, tunti meni kivasti polkien ja töllöä katsellen. Aina keksii tavat liikkua jos vain haluaa. :)

  Hyvää loppu viikkoa. :)

  VastaaPoista
 2. Itsestään pitää ja saa olla ylpeä - joskus vähän ehkä harmittaakin tämä suomalainen mentaliteetti, että kell' onni on, se onnen kätkeköön. Höpö höpö :) Oot tehnyt aivan mahtavan muutoksen vuosien mittaan ja meno jatkuu vaan. Toivottavasti sua näkyy kisalavoillakin joskus. ;) Ja oma kokemus on kultaakin kalliimpi kun työskentelee painonpudottajien kanssa!

  Hirveästi treeni-iloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs tiedä niistä lavoista :-) Paljon treeni-iloa ja intoa sinnekkin suuntaan <3

   Poista